Zonnepanelen

 

Kennis Totaal Techniek is gespecialiseerd in de advisering, levering en montage van zonnepanelen. Energie uit fossiele brandstoffen wordt ieder jaar duurder. Energie uit de zon is gratis en onuitputtelijk! De eenmalige investering is na een aantal jaren dus winstgevend. Voor ons de uitdaging om de installatie precies af te stemmen op het verbruik.

 

Zonnepanelen zetten licht om in stroom. Via een omvormer worden de zonnepanelen aangesloten op het elektriciteitsnet in uw woning of bedrijfspand en zodra er meer energie wordt opgewekt dan gevraagd, wordt dit terug gegeven aan het landelijk net. Uw meter loopt in dat geval letterlijk terug!

 

De gemiddelde besparing per Kwh komt neer op € 0,23. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van uw verbruik en het aantal m2 aan zonnepanelen. Kennis Totaal Techniek adviseert u graag over de mogelijkheden.

De voordelen op ’n rijtje

zonne-energie is onuitputtelijk en gratis

na installatie leveren de zonnepanelen direct geld op

uw éénmalige investering rendeert 5x zo veel als uw geld op een spaarrekening

schoon, stil en milieuvriendelijk

niet afhankelijk van inflatie

hoe duurder de energie wordt, hoe meer u bespaart

bewustwording via uw energierekening en uw energieverbruik

Systemen

 

Zonnepanelen dragen bij aan de energieneutraliteit van uw woning of bedrijf. KENNIS TOTAAL TECHNIEK is installateur van Solar Edge. Dit is een parallel geschakeld systeem waarbij ieder paneel afzonderlijk zonne-energie levert aan de omvormer.

De panelen kunnen zelfs fungeren als dakbedekking. Bijna alle typen daken kunnen voorzien worden van panelen. Denk hierbij aan een sandwich dak, indak, golfplaat dak, pannendak, plat dak, kap frame en veldopstellingen.

 

‘Poly’ / ‘mono black’ ?

Monokristallijne (‘mono’) zonnecellen bestaan uit één siliciumkristal dat in dezelfde richting ligt, terwijl polykristallijne (‘poly’) zonnecellen uit meerdere siliciumkristallen bestaan van verschillende grootte.

 

Monokristallijne zonnecellen zijn iets complexer om te produceren en zijn daardoor over het algemeen iets duurder dan polykristallijne zonnecellen. Het meest zichtbare verschil is dat polykristallijne zonnecellen een blauwe tint hebben en monokristallijne zonnecellen zwart zijn.

Hybride, VolThera PVT panelen

De ontwikkeling van zonnepanelen staat niet stil waardoor er een steeds beter rendement kan worden behaald.

 

Een redelijk nieuwe techniek zijn de zogenaamde hybride,  VolThera PVT-zonnepanelen. Deze voorzien je woning van elektriciteit, maar ook van warm water. Elektrisch en thermisch rendement dus!

 

De investering in een PVT-systeem is hoger dan in een PV-systeem. De keuze voor een PVT-systeem is het meest interessant wanneer de boiler of CV-ketel aan vervanging toe is, en bij nieuw- of verbouw. Als je kijkt naar besparing, kun je bij een PVT-paneel qua opbrengst uitgaan van gemiddeld 100kWh stroom en 40m3 aardgas per vierkante meter oppervlak. De levensduur ligt rond de dertig jaar en de terugverdientijd gemiddeld tussen de tien en twintig jaar. Mooi meegenomen is dat er verschillende subsidies mogelijk zijn. De waarde van je huis of pand wordt hoger omdat je twee tot drie energielabelstappen omhoog gaat.

Voorbeeld projecten

  • Woning Van Rijswijck
  • Manege ’t Halster

Geïnteresseerd? Informeer naar onze mogelijkheden!