Domotica

 

Domotica integreert technologieën en diensten in bedrijfspanden, huishoudens of openbare gebouwen. Traditioneel zijn we gewend alle technische oplossingen in huizen en bedrijfspanden los van elkaar te zien. Door deze ‘eilandoplossingen’ slim met elkaar te verbinden ontstaat domotica. Het is dus eigenlijk niets nieuws, maar gewoon het slimmer toepassen en gebruiken van de beschikbare techniek met als resultaat meer functionaliteit voor nagenoeg hetzelfde geld.

 

Kennis Totaal Techniek maakt gebruik van een aantal standaard systemen en heeft daarnaast ook een eigen, ‘low-budget’ domoticasysteem ontwikkeld genaamd KenDo dat in de basisuitvoering al voorzien is van de meest standaard functies.

 

Voorlichting, voorbereiding en ontwerp zijn van cruciaal belang en begint bij goed overleg tussen gebruiker en installateur. Wij nemen dan ook de tijd om alle details met u door te nemen zodat het resultaat helemaal naar wens is en past binnen uw budget.

Kennis Totaal Techniek Eersel - KenDo - domotica

Visie

 

In de meeste gevallen is de eindgebruiker niet op de hoogte van de hedendaagse mogelijkheden op het gebied van elektrotechniek. Wij vinden het daarom belangrijk om voor de start van een nieuwbouw of verbouwing de klant goed te informeren. Het toepassen van domotica vereist namelijk een andere projectaanpak en benadering.

 

Traditionele installaties worden voorzien van standaard bekabeling en schakelmateriaal. Het resultaat is een woning met traditionele (lees ouderwetse) installaties met beperkingen. Na de oplevering ontbreken dan de mogelijkheden om de losse systemen, zoals internet, beveiliging, verlichting, intercom, deurbediening, temperatuurregeling, zonneweringsbediening, audio/video systemen slim met elkaar te verbinden.
Domotica verhoogt het leefcomfort in uw woning en draagt op een efficiënte wijze bij aan slim wonen en werken. Bij domotica draait het niet alleen om de integratie van techniek in de woning (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) maar ook om de integratie van diensten en service van buitenaf naar de woning toe (internet, alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.).

 

Domotica staat voor de communicatie tussen o.a. elektrische apparaten en toepassingen in uw woonhuis en of bedrijfsruimte. Een ander woord voor domotica is ‘huis automatisering’.

Met één druk op de knop

wonen

standaard schakelfuncties opnemen in het domoticasysteem zoals tuinverlichting, huiskamerverlichting en zonwering.

 

veiligheid

alarm en toegangscontrole

 

sfeer

het kunnen kiezen van verschillende sferen met betrekking tot bijvoorbeeld verlichting, temperatuur e ventilatie.

 

comfort

alles uit met één knop, automatische beregening en ga zo maar door.

 

communicatie

telefonie of deur communicatie

 

gebruiksgemak

bediening via iPad, smartphone of touchscreen.

 

zorg en domotica

diverse mogelijkheden zoals automatische nachtverlichting, paniekknoppen en zorgtelefoon,

 

design

schakelaars worden volledig vervangen door bijvoorbeeld afstandbediening, touchscreen of smartphone.

KenDo

Het low-budget domotica systeem van Kennis Totaal Techniek

 

Er zijn verschillende producenten van domoticasystemen en schakelmateriaal. Het standaard protocol (bus-systeem) wat bij deze merken veelal wordt gebruikt is KNX. De merken die wij hanteren zijn Siemens, Gira en Niko. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hiernaast beschikt KENNIS TOTAAL TECHNIEK over een zelf ontworpen, low budget domoticasysteem KenDo welke in basis voorzien is van de meeste standaard functies.

 

Ons KenDo systeem maakt gebruik van standaard componenten (schakelmateriaal) in combinatie met een slimme schakelprocessor. Hierdoor zijn de kosten aanzienlijk lager ten opzichte van de systemen met een KNX of ander bus-systeem. Ons KenDo systeem is industrieel uitgevoerd wat garant staat voor kwaliteit en lange levensduur. Ons KenDo systeem blijft continu in ontwikkeling zodat we telkens nieuwe functies kunnen toevoegen.

 

Het KenD0 systeem kan ook in bestaande installaties worden toegepast en er kunnen koppelingen gemaakt worden tussen bijvoorbeeld woonhuis, garage, tuin of schuur. In veel gevallen is het ook mogelijk om draadloze techniek te gebruiken waardoor er weinig hak- en breekwerk plaats hoeft te vinden. En, uiteraard kan het KenDo systeem bediend worden via een PC, iPad of smartphone.

Geïnteresseerd? Informeer naar onze mogelijkheden!