Energiebesparing

 

Besparen op energie kan op tal van manieren. Dit start veelal bij de gebruiker zelf, dus hoe gaat u bijvoorbeeld om met elektrische apparatuur? Gebruikt u nog steeds ouderwetse gloeilampen of energiezuinige lampen? Staat bij u de thermostaat op 22 of op 19 graden?

“Een lagere energierekening en tegelijk bijdragen aan een groenere wereld!
Dat wil toch iedereen als je het ons vraagt.”

LED verlichting

 

Kennis Totaal Techniek denkt graag met u mee over hoe u kunt besparen op energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van LED-verlichting, slimme schakelingen en bewegingssensoren. Maar ook door het gebruik van aardwarmte kunt u besparen op uw energiekosten. Wij brengen u hiervoor graag in contact met onze partners.

Zonne-energie

 

Kennis Totaal Techniek is gespecialiseerd in de advisering, levering en montage van zonnepanelen. Energie uit fossiele brandstoffen wordt ieder jaar duurder. Energie uit de zon is gratis en onuitputtelijk! De eenmalige investering is na een aantal jaren dus winstgevend.
Zonnepanelen zetten licht om in stroom. Via een omvormer worden de zonnepanelen aangesloten op het elektriciteitsnet in uw woning of bedrijfspand en zodra er meer energie wordt opgewekt dan gevraagd, wordt dit terug gegeven aan het landelijk net. Uw meter loopt in dat geval letterlijk terug!

 

De gemiddelde besparing per Kwh komt neer op € 0,23. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van uw verbruik en het aantal m2 aan zonnepanelen. Kennis Totaal Techniek adviseert u graag over de mogelijkheden.

 

De voordelen van zonnepanelen op een rijtje:

  • zonne-energie is gratis
  • na installatie leveren de zonnepanelen direct geld op
  • uw éénmalige investering rendeert 5x zo veel dan wanneer u het geld op een spaarrekening zet
  • schoon, stil en milieuvriendelijk
  • niet afhankelijk van inflatie
  • hoe duurder de energie wordt, hoe meer u bespaart
  • bewustwording via uw energierekening en uw energieverbruik

Handige weetjes

 

BTW teruggave particulier
U heeft waarschijnlijk al gehoord over de mogelijkheid voor particulieren om de BTW over de aanschaf- en plaatsingskosten van zonnepanelen (deels) terug te vragen. Hiermee kan het voordeel oplopen tot maximaal 21% op de aanschafkosten en 6% op de plaatsingskosten. Voor meer informatie klik hier!

 

Vergunning
In de meeste gevallen is geen (omgevings-)vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of zonnecollectoren. Wel gelden bepaalde regels. Zo moet de hellingshoek van de collector of het paneel hetzelfde zijn als die van het dak. Wie niet voldoet aan alle voorwaarden, krijgt te maken met het bestemmingsplan. In dat geval is wel een vergunning nodig. Als u twijfelt, neem dan contact op met uw gemeente.

Geïnteresseerd? Informeer naar onze mogelijkheden!